O-I ontwerpt moderne fles voor succesvol Cuvée des Trolls

O-I ontwerpt moderne fles voor succesvol Cuvée des Trolls

Glasverpakkingsproducent geeft jongste bier van brouwerij Dubuisson karakteristiek design

Schiedam - Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), de grootste producent van glasverpakkingen in Europa, ontwierp een moderne fles voor Cuvée des Trolls, het jongste bier van de Belgische familiebrouwerij Dubuisson. De brouwerij zocht een nieuwe leverancier voor de flessen om de glasverpakking een frisser, meer karakteristiek design te geven. Glasverpakkingsproducent O-I gaf het lichte bier zijn unieke look.

“Om de verdere commercialisering van het merk Cuvée des Trolls kracht bij te zetten, besloten we de fles een nieuwe, frissere uitstraling te geven en de merkherkenbaarheid te verhogen”, zegt Christian Lecutier, brouwmeester bij Dubuisson. “O-I presenteerde ons het beste ontwerp. Ze vertaalden onze wensen voor het nieuwe design in de technische uitvoerbaarheid van de fles.”

“Voor het nieuwe concept was het belangrijk de karakteristieke eigenschappen van de fles te bewaren”, vult Patrick Waegemakers, segment manager bij O-I Benelux, aan. “We behielden de donkere kleur en lange hals van de fles, maar brachten subtiele wijzigingen aan in de hoogte en diameter ervan. Het label van Cuvée des Trolls werd in een reliëf aangebracht op de fles, ook wel embossing genoemd. Door deze aanpassingen kreeg de fles zijn moderne en unieke look.”

De nieuwe fles vat perfect het karakter van het bier samen en verhoogt de herkenbaarheid van het merk. Glas is en blijft door haar eigenschappen het beste verpakkingsmateriaal voor een premiummerk. Met de restyling is het frisse jonge bier klaar om nieuwe markten te veroveren.

Hogere merkherkenbaarheid door nieuwe techniek

Tot 2000 bestond het assortiment van Dubuisson enkel uit Bush bieren, bittere bieren met een hoog alcoholgehalte. Om ook een jonger publiek te bereiken, bedacht Hugues Dubuisson Cuvée des Trolls. Oorspronkelijk werd dit bier enkel gebrouwen in Dubuissson’s microbrouwerij ‘Le Brasse-Temps’ in Louvain-La-Neuve. In de horecazaak die bij de kleine brouwerij hoort, worden uitsluitend bieren van de eigen brouwerij geserveerd. Cuvée des Trolls bleek zo goed aan te slaan bij het publiek, dat in 2001 werd beslist om het bier grootschaliger op de markt te brengen. En met succes, want momenteel bestaat 60 procent van de huidige productie uit Cuvée des Trolls. Het bier wordt onder andere verkocht in Frankrijk, de Verenigde Staten en Italië en is zo geliefd dat de productie jaarlijks gemiddeld met 10% stijgt.

“Wij zijn trots op onze authenticiteit en innovaties,” zegt Christian Lecutier, meesterbrouwer bij Dubuisson. “Deze twee kernwaarden vertalen zich in ons bedrijf, onze bieren en de uitgesproken merkonderscheidende eigenschappen van onze glasverpakking. Essentieel hierbij is dicht bij de consument te blijven en op de toekomst gericht te zijn.”

 

----------

Over O-I
Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) is 's werelds grootste fabrikant van glasverpakkingen en partner van veel vooraanstaande drank- en voedingsmerken. De onderneming genereerde in 2012 $ 7 miljard aan inkomsten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten). Wereldwijd telt O-I ongeveer 22.500 medewerkers in 79 fabrieken in 21 landen. O-I biedt veilige, duurzame, natuurlijke, opvallende en merkenbouwende oplossingen voor glasverpakkingen aan een groeiende wereldwijde markt. Met de campagne Glass Is Life™ brengt O-I de unieke eigenschappen van glasverpakkingen onder de aandacht op de belangrijkste wereldmarkten. Ga voor meer informatie naar www.o-i.com of www.glassislife.com.

Over Dubuisson
Dubuisson is één van de oudste en meest authentieke onafhankelijke familibrouwerijen in Wallonië, België. Het werd opgericht in 1769 en is geveestigd in het Belgische dorp Pipaix. De huidige directeur, Hugues Dubuisson, is al de achtste generatie brouwers. Brouwerij Dubuisson produceert volledig natuurlijke bieren, zonder kunstmatige toevoegingen, en beheerst het volledige brouwproces. Elk bier van Dubuisson heeft een eigen uitgesproken aroma, smaak en karakter. Dat geldt ook voor Cuvée des Trolls, de jongste telg van de bierfamilie. Dat bier, met als logo een kleine trol, werd in 2000 bedacht door Hugues Dubuisson.

Contacteer ons
Ilse Derijck, Communications Consultant Outsource Communications
Ilse Derijck, Communications Consultant Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.